Harry i Meghan ostaju bez kraljevske titule?

Ponovno na žestokom udaru...

Trenutno najpoznatiji kraljevski par ponovno se našao na udaru nezadovoljnih građana. Naime u gradu Brightonu pokrenuta je peticija za izglasavanje ukidanja kraljevskih titula na teritoriju njihova grada.

Građani su ojađeni novcem koji im se porezom oduzima i daje kraljevskoj obitelji. Peticiju je za sada potpisalo 2000 ljudi, a Gradsko vijeće razmotrit će prijedlog sljedećih sedmica. Kako Brighton spada u pokrajinu East Sussex, upravo onu čiju titulu nose Harry i Meghan, građani su zaključili kako oni ne žele imati takve predstavnike.

Meghan Markle Princ HarryIZVOR: PROFIMEDIA

Harry i Meghan našli su se na posebno žestokom udaru zbog toga što su oni službeno vojvoda i vojvotkinja od Sussexa. Osim zahtjeva da im se oduzmu titule, građani zahtijevaju i da gradonačelnik Brightona ne poziva članove kraljevske obitelji ni u kakve posjete.

Podsjetimo, princ Harry dobio je titulu vojvode od Sussexa kada se oženio glumicom Meghan Markle, a time je postao tek drugi vojvoda od Sussexa u historiji i prvi u posljednjih 175 godina. Nezadovoljstvo građana počelo je kada se doznalo kako par novac troši na učestale privatne letove i osobne stvari, prenosi Story.

Meghan MarkleMeghan Markle

 

Žene.ba