Kako izgleda kolekcija badića od reciklirane plastike?

Kada modni mediji počnu objavljivati vijesti o novim kolekcijama kupaćih kostima, možemo konačno prekrižiti zimu. Dakako, to ne znači da je ljeto baš tako blizu, ali barem mu se možemo nadati.

 

 

Kada su u pitanju omiljeni nam badići, prije svake tople sezone neki novi modni trend stupi na scenu i pohara plaže i društvene mreže. Ove je sezone taj trend ponešto drugačiji i, moramo priznati, jako nam se sviđa. Ne radi se o nekom novom modelu ili pak nekom novom upečatljivom uzorku koji ćemo viđati na svakom koraku, već o kupaćim kostimima izrađenima od održivih materijala.

 

 

Svijest o važnosti ekologije i ulozi tekstilne industrije u njezinom očuvanju nagnao je mnoge brendove da preispitaju svoje poslovanje što je, srećom, počelo davati rezultate. Prošlog je tjedna, svoju novu kolekciju kupaćih kostima izrađenih od održivih materijala izbacio Madwell pridruživši se tako brendu Patagonia i Mara Hoffman.

 

 

Na vlak održive mode ukrcao se i popularni modni brend Reformation lansirajući novu kolekciju badića izrađenih od recikliranih materijala. Novi Reformation modeli ovoga će ljeto tako harati plažama izrađeni od econyla koji se dobiva recikliranjem ostataka tkanina, ribičkih mreža i industrijske plastike. I premda iz stožera brenda poručuju kako su vrlo uzbuđeni zbog materijala koji se “može beskonačno dugo reciklirati”, svjesni su kako upotreba econyla i dalje nije najbolje rješenje za okoliš.

 

 

“Kada perete bilo koji odjevni komad izrađen od sintetskih materijala, pa čak i od reciklirane plastike, mikrovlakna nevidljiva golim okom, odlaze u okoliš”, objasnio je brend u svom priopćenju za javnost te dodao: “Mikrovlakna su premalena da bi bila filtrirana pa na koncu, u milijardama, završavaju u našim oceanima.”

 

 

Reformation je sveo proizvodnju odjeće od sintetike na samo 5% te ohrabruje svoje kupce da kupaće kostime peru ručno u hladnoj vodi, kako bi čim više smanjili zagađenje okoliša plastičnim mikrovlaknima. Još jedan maleni korak u smjeru očuvanja planeta, no čini se kako se stvari ipak počinju kretati u dobrom smjeru.

Elle.hr