Kako nositi boemski stil na moru i u gradu?

Još otkako je kultna slika Talithe Getty na krovovima Maroka ušla u opću modnu svijest, boemski stil postao je vječna ljetna inspiracija. Dugačke haljine i suknje s volanima, kašmirski print, izvezene bluze ležernoga kroja, mnogi se boho elementi u modu vraćaju svakoga ljeta.

View this post on Instagram

Spring mood #marrakech #talithagetty

A post shared by violaine schutz (@violaineschutz) on

Valjda je taj slobodni duh koji krasi ovaj stil , inspiriran bezbrižnim ljetnim putovanjima po egzotičnim destinacijama, ono zbog čega je boemski stil tako neodoljiv.

No, ovaj je stil posebno popularan ove sezone, pojavio se u kolekcijama brojnih utjecajnih brendova poput Chloe, Loewe i Paco Rabanna. Neki brendovi pak uvijek prakticiraju tu estetiku i po njoj su poznati, poput australijskog Zimmermanna ili američke Ulle Johnson.

No, ako ste mislili da se komadi u boho stilu mogu nositi samo na moru, u nastavku pogledajte kako ih odlično kombinirati i za gradski asfalt,čak i za posao!

 

Boemska suknja s volanima

Boho suknju na moru obucite preko jednodijelnoga badića, te dodajte slamnatu torbu, za ležernu vibru. Možete je obući i na posao, uz prugastu košulju i torbu klasičnoga stila dobiti će potrebnu ozbiljnost.
Badić H&M, torba Cesta Collective, suknja Zimmerman, košulja Acne Studios, kožna torba Valextra

Haljina kašmirskog uzorka

Na moru haljinu boemskog printa jednostavno nosite uz veliki ceker te ravne kožne sandale . U gradu preko nje prebacite lagani laneni sako, te salonke srednje visoke pete ( doduše u ljetnoj verziji s prorezima!), i spremni ste za sastanak ili kavu u omiljenome kafiću.
Ceker Muun, sandale KJacques, haljina Topshop, sako Zara, salonke Zara.

Boemska bluza

Na moru će boho bluza odlično izgledati uz vruće hlačice te sandale ukrašene višebojnim perlicama. Za grad, kao kontrast njenim bogatim volanima, odaberite suknju jednostavnoga kroja, te minimalističke sandale zanimljive plave boje.
Hlačice Off White, sandale Loewe, bluza Topshop, suknja Rejina Pyo, sandale na petu Mercedes Castillo

Elle.hr