Kreacija Kaftan studija na dodjeli nagrada Zlatni globus

Na crvenom tepihu 77. dodjele Zlatnog Globusa, koja je sinoć održana u Los Angelesu, imali smo priliku vidjeti i dizajn Kaftan studija iza kojeg stoji dizajnerski duo Nermina Hodžic i Emina Hodžić Adilović.

Glumac Jared Harris koji je nominovan za nagradu za najboljeg glumca u seriji Černobil, koja je osvojila nagradu Zlatni Globus za najbolju TV seriju, na crvenom tepihu svečane dodjele nagrada pojavio se u društvu supruge Allegra Riggio koja je za ovu priliku odabrala dizajn bh. brenda Kaftan studio.

Ovo nije prvi put da bh. dizajn bude prezentiran na jednom tako važnom svjetskom događaju. Naime i prošle godine su se kreacije Kaftan studija pojavile na crvenom tepihu dodjele Oscara.


Time se ponovno ispisuje historija bh. mode jer je ovo također prvi put da se bh. dizajn pojavljuje na prestižnoj dodjeli Zlatnog globusa.

Kaftan studio je definitvno potvrdio status koji uživa među ljubiteljima mode i još jednom se predstavio kao jedan od najboljih promotora bh. kreativnih snaga u svijetu.

Zvanice su nosile kracije Dior, Chanel, Oscar De La Renta, Iris van Hapren, Valentino, Chanela te mnoge druga značajna dizajnerska imena, ali i Kaftan studija.

 

Žene.ba