Novi film Natalie Portman već se smatra jednim od favorita Oscara 2020

Ove jeseni svijet filma očekuje jednu od najvažnijih premijera, za koju kritičari već predviđaju neviđeni uspjeh na dodjeli Oscara 2020. Novi trailer s Natalie Portman za film Lucy in the Sky govori pravu priču o astronautkinji koja se vratila nakon duge misije na Zemlju. Lucy pokušava živjeti normalnim životom, ali ubrzo shvaća da njena stvarnost uopće nije onakva kakvom ona želi da bude. Glavni lik počinje ludjeti, boreći se s neočekivano jakom željom za povratkom u svemir i snom o mirnoj svakodnevici.

Napominjemo da se film temelji na stvarnim događajima, koji su se dogodili 2007. godine s astronautkinjom i kapetankom američke mornarice Lisom Nowak. Godinu dana nakon povratka iz druge misije, Novak je pokušala oteti ljubavnicu svog partnera, astronauta Williama “Billa” Oefeleina, kapetana zrakoplovstva SAD-a, Colleen Shipman. Kako bi to učinila, Nowak je morala voziti gotovo 1500 kilometara od Houstona do Orlanda bez stajanja, kako bi otela Shipman izravno iz zračne luke.

 

 

Zbog napada je Nowak privela policija, a kasnije je optužena za pokušaj otmice i ubojstva. Žena se 2009. godine sklopila s istragom i dobila godinu dana uvjetne kazne. Nije poznato gdje se trenutno nalazi Lisa Nowak, no jedno je sigurno: njezino je ime još uvijek prva stvar koja će se pojaviti kada u Google utipkate „astronautske pelene“.

Svjetska premijera zakazana je za 11. septembra.

Elle.hr