3 proizvoda koja prije ljeta treba izbaciti iz kozmetičke torbice

Potrebno ih je zamijeniti prije izlaganja suncu

Nestrpljivo pratimo prognozu, brojimo dane do početka ljeta i godišnjeg odmora. No, dok čekate tople ljetne dane, vrijeme je da ispraznite svoju kozmetičku torbicu i pripremite se na području beautyja za jedno uzbudljivo ljeto.

Kreme za sunčanje

Najvažnija stvar koju trebate izbaciti iz svoje kozmetičke torbice jesu stare kreme za sunčanje. Zašto? Razlog je posve jednostavan – ako je prošao rok trajanja, kreme više ne štite.

Kreme za sunčanje obično imaju rok trajanja označen na ambalaži proizvoda. Taj rok trajanja je obično izražen u mjesecima ili godinama i označen simbolom otvorene kutije s brojem unutar nje.

Općenito, većina krema za sunčanje ima rok trajanja od dvije do tri godine. Međutim, važno je napomenuti da se taj rok odnosi na neotvorene proizvode koji su čuvani na odgovarajući način.

Nakon otvaranja kreme za sunčanje, njezin rok trajanja može se smanjiti zbog izloženosti zraku i kontaminacije.

Ako je krema za sunčanje istekla ili je prošla dulje vrijeme od njezinog otvaranja, preporučljivo je kupiti novu. Istekla krema za sunčanje može izgubiti svoju učinkovitost u pružanju zaštite od sunčevih zraka, što može dovesti do opekotina od sunca ili drugih oštećenja kože.

Važno je pravilno skladištiti kremu za sunčanje kako bi se produljio njezin rok trajanja. Preporučuje se čuvanje kreme na suhom i hladnom mjestu, daleko od izravne sunčeve svjetlosti i ekstremnih temperatura.

Također je važno pravilno zatvoriti bočicu kreme nakon svake uporabe kako bi se spriječilo isušivanje ili kontaminacija proizvoda.

Krema za lice bez zaštitnog faktora ili s malim zaštitnim faktorom

Zimi znamo često nositi kremu za lice bez zaštitnog faktora (što nikako ne biste smjeli) ili s malim faktorom. Vrijeme je da tu kremu stavite u ormar, a nabavite novu.

Kreme za lice sa zaštitnim faktorom (SPF) su proizvodi namijenjeni zaštiti kože od štetnih sunčevih zraka. One kombiniraju hidratantna svojstva s UV zaštitom kako bi se koža lica očuvala od opeklina od sunca, preranog starenja, hiperpigmentacija i drugih oštećenja uzrokovanih UV zrakama.

Kreme za lice sa SPF-om obično imaju različite faktore zaštite koji se označavaju brojevima, kao što su SPF 15, SPF 30, SPF 50 i tako dalje. Ovi brojevi ukazuju na razinu zaštite koju krema pruža od UVB zraka, glavnog uzročnika opeklina od sunca. Što je veći broj SPF-a, to je veća zaštita od UVB zraka.

Važno je napomenuti da kreme za lice sa SPF-om treba nanositi svakodnevno, čak i kada nije sunčano, jer UV zrake mogu prodrijeti kroz oblaka i prozore. Osim toga, trebali biste nanositi dovoljno kreme i redovito je nanositi kako biste održali kontinuiranu zaštitu.

Rok trajanja krema za lice sa SPF-om obično je isti kao i rok trajanja ostalih krema za sunčanje, a može biti označen na ambalaži proizvoda. Važno je provjeriti taj rok trajanja i zamijeniti kremu nakon što istekne kako biste osigurali optimalnu učinkovitost i zaštitu od sunca.

Težak puder

Recite “zbogom” teškom puderu koji na vašoj koži ostavlja debeo sloj zbog kojeg ona ne diše. Visoke temperature vode ka znojenju, a nema goreg prizora od otopljenog pudera na licu.

Nabavite lagan i prozračan puder ili koristite samo korektor s kojim ćete pokriti nepravilnost, a ostatak lica samo nježno zamatirajte finish puderom.

Odlična opcija za tople ljetne dane su CC kreme. CC krema (Color Correcting krema) je proizvod za njegu kože lica koji kombinira hidratantna svojstva, zaštitu od sunca i korektivne pigmente kako bi se postigao ujednačen ten kože i prekrivanje nesavršenosti.

CC kreme su slične BB kremama (Beauty Balm kreme), ali se fokusiraju na korekciju boje i teksture kože.

CC kreme dolaze u različitim nijansama i imaju sposobnost prilagođavanja tonu kože kako bi se postigao prirodan izgled. One obično sadrže pigmente različitih boja (kao što su zelena, ljubičasta, breskva) koji pomažu u neutraliziranju crvenila, tamnih mrlja ili drugih nepravilnosti na koži.

Osim korekcije boje, CC kreme često pružaju hidrataciju, zaštitu od sunca (SPF) i dodatne blagodati za kožu, kao što su antioksidanti ili sastojci za pomlađivanje kože. One se obično koriste kao lagani nadomjestak za temelj ili kao podloga prije nanošenja šminke.

Rok trajanja CC kreme obično je naveden na ambalaži proizvoda, a preporučljivo je pratiti taj rok trajanja i zamijeniti proizvod nakon što istekne. Također je važno pravilno čuvati CC kremu na suhom i hladnom mjestu kako bi se očuvala njena kvaliteta i učinkovitost.

(Žene.ba)