Detaljan jelovnik sa kojim je Lepa Brena izgubila 17 kilograma i postigla fantastičan izgled

Pjevačica Lepa Brena, koja je u sedmoj deceniji, oduvijek privlači pažnju svojom vitkom linijom i energičnim nastupima.
Iako je na početku karijere imala nekoliko kilograma viška, odlučila je da dovede svoju figuru do savršenstva. Uz poseban jelovnik, izgubila je čak 17 kilograma, a danas je u 64. godini još uvijek u izvrsnoj formi. Ovaj jelovnik je pomogao Breni da zadrži svoj fantastičan izgled i energičnost, što je oduvijek bio njezin zaštitni znak, prenosi Mondo.rs
U nastavku donosimo plan ishrane:
Dan 1
Doručak: Kajgana s paprikom i gljivama.
Potrebno je: 2 jaja, ½ šolje gljiva, ½ šolje paprike, 20 g izrendanog sira, 1,5 kašike maslinovog ulja, 50 g mladog sira, so i biber po ukusu.
Priprema: Sastojke staviti u zdjelu, dobro promiješati, ugrijati maslinovo ulje u tavi i sipati smjesu. Lagano pržiti.
Ručak: Tanjir potaža od povrća, 200 g grilovanog mesa, svježa salata od povrća po izboru.
Večera: Tuna salata sa susamom.
Potrebno je: 2 šolje kupusa, mladi luk, 10 rotkvica, ½ konzerve tunjevine, dresing: 1 kašika ulja, 1 kašika sirćeta/limunovog soka, 1 kašika pečenog susama, 1 šolja jogurta.
Priprema: Sastojke isjeckati, dobro promiješati i preliti dresingom.
Dan 2
Doručak: Salata i 2 kuhana jaja.
Za salatu: 1 šolja kupusa, ½ šolje mrkve, ½ šolje cvekle, 1 supena kašika ulja.
Priprema: Sastojke promiješati i preliti uljem.
Ručak: Tanjir potaža od povrća, 200 g grilovane ribe, svježa salata od povrća po izboru.
Večera: Salata s piletinom i jogurtom.
Potrebno je: 1 mrkva, 1 krastavac, 1 šolja crvenog kupusa, ½ praziluka, 1 šolja zelene salate, rukola, mladi špinat, 1,5 kašika ulja, ½ kašičice limunovog soka, 150 g grilovane piletine/konzerva tunjevine, šolja jogurta.
Priprema: Sastojke isjeckati, izmiksati i uživati u zdravom obroku.
Dan 3
Doručak: Omlet s brokolijem i sirom.
Potrebno je: 2 jaja, ¾ šolja brokolija, 2 kašike izrendanog sira, 1 kašičica maslinovog ulja, so, biber, 1 šolja jogurta.
Priprema: Propržiti brokoli, dodati umućena jaja i ostale sastojke, lagano pržiti.
Ručak: Tanjir potaža od povrća, 150 g grilovanog bifteka, sveža salata od povrća.
Večera: Mediteranska salata od tunjevine.
Potrebno je: ¼ zelene salate, 100 g paradajza, ¼ crvenog luka, ½ krastavca, ½ zelene paprike, 20 g feta sira, 20 g maslina, ½ kašičice origana, ½ konzerve tunjevine, 15 ml sirćeta/limunovog soka, ½ supene kašike ulja, 200 ml jogurta.
Priprema: Sastojke promiješati i preliti s jogurtom, dodati masline i sir.
Dan 4
Doručak: Omlet i salata.
Potrebno je: 2 jaja, 100 g povrća, 1 kašika ulja, 1 šolja jogurta/kefira, 1,5 šolja zelene salate, ½ kašičice limunovog soka.
Priprema: Umutiti jaja, dodati povrće, ulje, salatu, jogurt/kefir i začiniti.
Ručak: Tanjir potaža, 200 g grilovanog bijelog mesa, svježa salata od povrća.
Večera: Cezar salata.
Potrebno je: 2 šolje zelene salate, ½ šolje rendane mrkve, ½ šolje rendane cvekle, ½ konzerve tunjevine, 30 g feta sira, 1 kašičica maslinovog ulja, limun umjesto sirćeta, šolja jogurta.
Priprema: Dodati sastojke u činiju, začiniti uljem i limunom.
Dan 5
Doručak: Mafini s paprikom, gljivama i jajima.
Potrebno je: 2 jaja, ½ šolje gljiva, ¼ šolje crvenog kupusa, 20 g izrendanog sira, 1 supena kašika jogurta, 1,5 kašike maslinovog ulja.
Priprema: Propržiti povrće, umutiti jaja s jogurtom i preliti povrće, peći 20 minuta.
Ručak: Tanjir potaža od povrća, 200 g grilovane ribe, svježa salata od povrća.
Večera: Vitaminska salata s kockicama mesa.
Potrebno je: 1 šolja rendanog zelenog kupusa, 1 šolja rendanog crvenog kupusa, ½ šolje rendane mrkve, ½ šolje rendane cvekle, ½ šolje rendane jabuke, 1 kašika maslinovog ulja, limunov sok, 100 g grilovanog pilećeg bijelog mesa.
Priprema: Stavite meso u činiju, dodajte povrće, rendanu jabuku, prelijte uljem i limunovim sokom, začinite po želji.
Ovaj jelovnik Lepa Brena je koristila kako bi postigla vitku liniju i zadržala svoju energičnost, a uz redovnu fizičku aktivnost, zagarantovan je dugoročan rezultat.