Lifestyle

Salata za doručak?

Autor: Žene.ba

Vaše jutro biste uvijek trebali započeti s zdravim doručkom - on će vam dati energiju za sve obveze koje će se naći na vašem rasporedu još od ranih sati. A uz zdravi doručak, osjećat ćete manju grižnju savjeti ukoliko se na pauzi za ručak nagradite i ukusnom čokoladicom.

A kako biste jutro započeli na najukusniji način i dobili potrebni boost za sve aktivnosti kroz dan, sve više nutricionista upućuje na blagodati ukusnih salata koje sadrže namirnice koje nose brojne prednosti za organizam. Receptura je jednostavna – jaja, omiljeno voće, zeleno sezonsko povrće te dodaci za salatu poput orašastog voća ili slanutka. Ove salate idealne su za zaposlena jutra, budući da dio sastojaka možete već pripremiti večer prije, sjajno su osvježenje u toplim ljetnim jutrima i omogućuju vam unos potrebnih vlakana, proteina i zdravih šećera od ranog jutra. Kada govorimo o korisnim namirnicama za ovaj tip doručka, među njima su jogurt, rotkvice, krastavac, dinje, slanutak, sezam, riža, blitva, citrusi, avokado, jaja, breskve…
Online možete pronaći sjajne recepte za pripremu ovakvih salata, a recept u nastavku poslužit će vam kao sjajan uvod u novi način pripreme doručka.

Sastojci:
-2 šalice rikule
- Zelena salata
- 2 zdjele rajčica
- ½ avokada
- tanko rezane rotkvice
- 1 jaje
- feta sir
- Klice

Priprema:
Pomiješajte očišćenu i narezanu rikolu, salatu, avokado i rotkvicu. Popržite jaje, te dodajte u salatu. Začinite s malo octa, maslinovim uljem te na vrhu pospite klicama i feta sirom.  Poslužite uz kruh ili popularne 'crutons' koje ste pripremili dan prije.

Modamo.info