jelo
Ramazanska trpeza
Iftar kao u Saudijskoj Arabiji: Neodoljivi okusi kabse, jallaba i baklave na vašem stolu
Ako želite započeti mjesec posta uz dozu autentičnih okusa, donosimo vam nekoliko jednostavnih i ukusnih recepata inspirisanih arapskom kuhinjom.
Predjelo: Hummus pita
Sastojci:
1 konzerva leblebije
2 kašike tahinija
1/4 šoljice masl...
eksperiment
Pila je sok od mrkve mjesec dana da bi dobila preplanuli ten – i evo rezultata
Anna je odlučila isprobati prirodni način za postizanje preplanulog tena tokom zimskih mjeseci, a njen izbor bio je sok od mrkve. S obzirom na to da je sunčanje štetno za kožu, a proizvodi za samotamnjenje često sadrže hemikalije, odlučila...
Trik najboljih majstora
Obrnuta marinada je hit među kuharima, mesu daje poseban okus
Kako bi izbjegli greške prilikom pripreme, profesionalni kuhari koriste trik obrnute marinade – nakon pečenja meso se ostavi neko vrijeme u marinadi, a zatim se ponovno zagrije na roštilju neposredno prije posluživanja.
Osim soli, u marina...
recept
Znate li šta je rešedija? Tradicionalno jelo koje je obilježilo djetinjstvo
Za pripremu rešedije potrebno je samo nekoliko minuta, a može se pripremiti s pekmezom ili bez njega. Ovaj zaboravljeni recept podsjeća na djetinjstvo i ujedno donosi mirise koji će vas vratiti u domaću atmosferu. Priprema je jednostavna i...
najpoznatije jelo
Slatkom kupusu dodajte ova dva sastojka: Dobit će poseban šmek
Kako biste ga pripremili potrebne su vam jeftini sastojci, a ovo jelo na kašiku mnogi vole. Ipak, kupus dok se kuha ima specifičan miris i obično se dodaje klinčić kako bi se on ublažio.
Ali, postoje još dvije namirnice koje vam mogu pomoć...
Taste Atlas
Jela iz Srbije i BiH među najboljima na svijetu
Naime, snimak koji prikazuje jela koja su se našla na listi najboljih peciva svijeta započinje sa snimkom bureka koji je zauzeo 10. mjesto.
"Uprkos turskom porijeklu, ovo jelo je evoluiralo u ponosni dragulj bh. nacionalne kuhinje. Iako ve...
zdravija varijanta
Kako da zgusnete jelo, a da ne stavite ni trunku brašna
Pošto bijelo brašno goji i nije baš zdrava namirnica, predlažemo vam bolji način da zgusnete jela.
Postoje bolji načini za zgušnjavanje jela koji su i mnogo ukusniji. Recimo, da upotrijebite povrće koje sigurno uvijek imate u kući. Skuhajt...
savjeti kuhara
Ukoliko ste presolili jelo, ne morate ga baciti - postoji rješenje
Nakon što se potrduite da pronađete recept koji vam se sviđa, obavite kupovinu, počnete kuhati i sve ide po planu, međutim jedna kašika soli previše može pokvariti cijeli proces.
Chef Mišel Tokić otkrio je za jutarnji.hr jednostavan trik....
Uvek sigurne za jelo
Ovih 11 namirnica nema rok trajanja
Rok trajanja nikako ne treba zanemariti, pogotovo kod lako kvarljive hrane, ali on može biti zbunjujući, jer su uvijek napisana dva datuma; jedan od njih je "rok trajanja", a drugi je prijedlog "najbolje upotrijebiti do".
Nekima će tako zb...