Koža poput breskvice: Eliminator celulita od dva sastojka koji možete napraviti same

Žene diljem svijeta vode istu bitku, onu s celulitom, omraženim rupicama zbog kojih koža na bedrima i stražnjici izgleda poput narančine kore.

Bitka s celulitom kod mnogih je posebno aktualna za vrijeme proljetnih i ljetnih mjeseci kada se poduzimaju razne mjere za rješenje tog problema. I dok netretirani celulit s godinama postaje sve gori, srećom postoje načini kako ga smanjiti.

Jedan saveznik u borbi s celulitom može vam biti eterično ulje borovice koje je jako učinkovita pomoć u rješavanju problema celulita na bedrima i stražnjici.

Naime, ulje borovice izvrstan je diuretik koji potiče izbacivanje štetnih tvari i viška vode iz oganizma, zbog čega zasluženo ima mjesto u pripravcima za celulit.

Za izradu jednog takvog pripravka kod kuće trebat će vam:

– 20 kapi eteričnog ulja borovice
– pola šalice maslinova ili bademova ulja

PRIPREMA:

– Ulje borovice razrijedite tako što ćete ga pomiješati s maslinovim uljem

KAKO KORISTITI PRIPRAVAK?

Područja pogođena celulitom masirajte 10-ak minuta jednom dnevno kako biste postigli vidljive rezultate.

Kritična područja masirajte kružnim pokretima od koljena prema srcu, pri čemu trebate paziti na to da pristisak bude ugodan. Prema potrebi možete ga pojačavati, ali pazite da bol koju osjećate ne bude prevelika. Ovakvom masažom vaše će se tijelo zagrijavati, što će povoljno utjecati na cirkulaciju i protok limfe.

PROMJENE U NAČINU ŽIVOTA

Naravno, da bi borba s celulitom bila dugoročno uspješna, nije dovoljna samo masaža pogođenih područja.

Bitno je na početku naglasiti da i genetika ima veze s celulitom, a onda su tu i drugi faktori poput loše prehrane i tjelesne neaktivnosti koji utječu na nastanak omražene narančine kore.

Celulit se nakuplja godinama i ne nastaje preko noći te zato borba protiv celulita mora uključivati cijeli niz promjena u načinu života.

PREHRANA

Bitan, a možda i najbitniji saveznik u toj borbi zdrava je i kvalitetna prehrana.

Namirnice koje biste trebali uključiti u jelovnik jesu: mahunarke, tamnozeleno povrće, agrumi i bobičasto voće, krastavac, lubenica, celer, komorač, meso siromašno masnoćama te začini kao što su češnjak, kurkuma, mažuran, ružmarin, đumbir i čili, koji pospješuju detoksikaciju, poboljšavaju cirkulaciji i štite krve žile.

Trebate izbjegavati:

– hranu s previše soli

– alkohol

– grickalice

– slatkiše.

Naravno, nikako ne smijete zaboraviti ni dovoljan unos vode.

Zadovoljna.hr