Super trikovi za savršeno našminkane oči

Da bi vam oči izgledale krupnije, treba da izbjegavate da stavljate tamne sjenke preko cijelih kapaka. Ako volite dramatične nijanse, nanosite ih oprezno, najbolje jagodicom prsta ili štapićem za uši, da niste bolje definisali oblik oka.

Precizno nanosite sjenku

Sjenku bi trebalo da stavljate na samu ivicu kapka, tik iznad linije trepavica, i da je odatle izblendujete ka prevoju kapka, tako da postepeno “blijedi”. To će vam osvježiti pogled i usmjeriti pažnju tamo gdje želite.

Mrvica svjetlucave sjenke je sjajan “saveznik

Uz samu ivicu trepavica u unutrašnjem uglu oka nanesite vrlo malo sedefaste, svjetlucave sjenke, u boji koja odgovara tonu vaše kože, tako da djelujete odmornije i svježije.

Pametno birajte maskaru

Kad nađete maskaru koja vam odgovara, držite se nje. Ovo je jedan od kozmetičkih proizvoda na kojem vam se ne isplati da štedite, pošto dobra maskara može da učini čuda kad ste umorni ili se ne osjećate dobro.

Uvijte trepavice, a zatim nanesite jedan sloj maskare, sačekajte da se malo osuši i dodajte još jedan sloj.

Sredite obrve

Obrve predstavljaju okvir lica i one privlače pažnju na oči, zato je važno da budu lijepe i uredne.

Skratite obrve ako su dlačice preduge, popunite ih olovkom koja je približna nijansi vaše prirodne boje kose, a zatim na njih nanesite gel koji će ih držati na mjestu.

Cdm.me