Kako osigurati bolju postojanost pudera

Puder koji se ni ne primjećuje na koži, a savršeno prikriva nedostatke te pritom ostaje postojan cijeli dan, korak je beauty rutine koji obični, svakodnevni makeup, ali i onaj glamurozniji podiže na novu razinu. Koliko vam se puta dogodilo da ste ujutro krenuli u nove radne pobjede, savršenog tena, a do navečer već osjetili kako kroz puder „probija“ sjaj ili pak uočili suhe ljuskice na licu? Kako biste to izbjegli, donosimo nekoliko koraka koji će vaš puder održati postojanim tijekom cijeloga dana.

IZABERITE PUDER PREMA SVOM TIPU KOŽE
Najvažniji korak svakako je odabir pudera. Odaberite onaj koji odgovara potrebama vaše kože, a pritom vodite računa o tipu kože – je li koža suha, masna, mješovita ili reaktivna i osjetljiva, ali i o nedostacima koje želite prikriti.

Najveći je izazov problematična koža sklona aknama i ožiljcima od akni, ali to ne znači da ne postoje puderi namijenjeni baš takvom tipu kože. Brojni dermokozmetički brendovi razvili su svoje proizvode upravo na poznavanju svih potreba kože, pa tako i one najzahtjevnije.

Imate li problematičnu kožu, odaberite puder koji će pružiti prikrivanje, ali i umirujuće djelovanje osjetljivoj koži. Važno je da je takav puder hipoalergen i nekomedogen, a sastojci poput salicilne kiseline, koja poboljšava kvalitetu kože, i eperulina, koji pruža umirujuće djelovanje, izvrstan su odabir za masnu kožu s izraženijim nesavršenostima.

Aktivne sastojke idealne za mješovitu do masnu kožu sklonu aknama sadrži Vichy Dermablend 3D Correction korektivni puder, koji zahvaljujući salicilnoj kiselini ne začepljuje pore, a zbog eperulina ostavlja ugodan osjećaj na koži.  Iako pruža visok stupanj prekrivanja i ten ostavlja dugotrajno matiranim, ne nakuplja se u porama, što ga čini idealnim saveznikom kože s problematičnom T-zonom.

Za kožu kojoj je potrebno umjereno prekrivanje manjih nedostataka kao što su podočnjaci, mrlje ili neujednačen ten, odaberite prozračniji puder. Ako je koža k tome umjereno suha, puder koji pruža hidrataciju omogućit će savršeno prianjanje, bez urezivanja u kožu. Zaštitni faktor, dostupnost nijansi i osjećaj na koži još su neke od karakteristika koje treba uzeti u obzir prilikom odabira. Vichy Dermablend Fluid tekući puderpruža 24-satnu hidrataciju i sadrži SPF 35, a svojom laganom teksturom pruža idealnu kombinaciju za sve tipove kože: normalnu, suhu, mješovitu ili osjetljivu.

ČIŠĆENJE KOŽE KAO PRVI KORAK DO POSTOJANOG PUDERA
Nanošenje pudera nije jedini preduvjet dugotrajne postojanosti, jer svi oni „pretkoraci“ i završni korak igraju podjednako važnu ulogu.

Pravilno čišćenje tako je prvi korak do savršene podloge. Imate li mješovitu ili masnu kožu, gel za čišćenje lica izvrstan je odabir jer će skinuti sve nečistoće i prljavštinu, ukloniti masni sjaj i pročistiti začepljene pore. Vichy Normaderm gel za čišćenje sadrži salicilnu kiselinu koja temeljito čisti masna područja kože i eperulin koji djeluje umirujuće i sprječava nadraživanje kože. Pati li osoba od akni, njezinom će licu posebno odgovarati ova specijalizirana njega koja aktivno djeluje na nepravilnosti.

 

Za ostale tipove kože izaberite proizvod za čišćenje koji je neće dodatno isušiti, već pružiti njegu uz osjećaj čistoće. Vichy Purete Thermale gel za čišćenje osjetljive kože lica sastojcima tvori hidratantnu pjenu, odstranjuje nečistoće, a kožu ostavlja mekom i glatkom.

ŠTO NANIJETI NA KOŽU PRIJE PUDERA?
Jedan od prvih savjeta koji svaka djevojka dobije čim se poželi prvi put našminkati je da nikada ne bi trebala nanositi puder na lice bez prethodne hidratacije kože. Ovaj korak jednako je važan svim tipovima kože, od suhe, normalne, mješovite pa do masne, bez obzira na tip nepravilnosti koji želimo prikriti.

Proizvod koji se nanosi na kožu prije pudera mora biti dovoljno hranjiv, brzo se upijati i kvalitetno njegovati kožu, a ostavlja li lice zaglađenim i „glatkim poput stakla“, pronašli ste idealnu kombinaciju.

 

Kako bi puder lijepo prianjao i prikrio nedostatke, njegujuća podloga mora odraditi svoj dio posla – pružiti koži zaštitu te je pripremiti na makeup. Vichy Minéral 89, dnevni booster za snažniju i puniju kožu, sadrži visok udio hijaluronske kiseline koja zaglađuje i hidratizira lice, što ga čini idealnim za sve tipove kože.

S 89% termalne mineralizirane vode suhoj koži osigurava dugotrajnu hidrataciju, bez ljuštećih dijelova, a osjetljivoj koži pogoduje svojom umirujućom formulom. U slučaju osjetljive ili crvenkaste kože, ovaj dnevni booster pruža trenutno olakšanje. Lagana formula nemasnog finiša Vichy Minéral 89 booster čini pogodnim i za masnu kožu kojoj pruža potrebnu hidrataciju bez osjećaja težine i začepljenja pora.

Osim što pruža njegu, brzo se upija te jača funkciju barijere kože protiv vanjskih i unutarnjih štetnih utjecaja, ispunjavajući tako sve funkcije koje dobar proizvod ispod pudera mora obaviti.

NANOŠENJE PUDERA
Nakon što se dnevna njega upila u kožu, slijedi nanošenje pudera. Odaberite manju količinu pudera i krenite je nanositi kratkim dodirima vrhova prstiju, počevši od unutarnjeg dijela lica prema vanjskom dijelu, kako bi se postigla jednaka raspodjela i optimalna doza proizvoda.

Ukoliko primijetite nedovoljno prikrivene dijelove, ponovno nanesite malu količinu na zone nesavršenosti ili ožiljke. Naneseni puder važno je ujednačenim pokretima raspodijeliti po cijelome licu, tako da se proizvod savršeno stopi i prikrije nedostatke.

ZAVRŠNI KORAK – FIKSIRAJTE PUDER
Fiksacija pudera posljednji je korak na putu do postizanja postojane podloge. Vichy termalna voda poslužit će kao izvrstan fiksator make upa, omogućujući da na koži ostane cijeli dan.

Osim što pruža instantno osvježenje koje koži možete priuštiti kad god vam je potrebno, sadrži čak 15 minerala koji istovremeno štite kožu od štetnih vanjskih utjecaja i jačaju njezinu otpornost.

Journal.hr