Malo drugačiji koncept hotela koji se sve više traži

Zasićenje kad su u pitanju tehnologija i digitalni svijet susrećemo na svakom koraku, već samo ako krenemo od sebe samih. Kako bi koliko toliko održali svoje mentalno zdravlje, bilo bi dobro da pronađete balans kada je u pitanju tehnologija, no mnogima provođenje te odluke baš i ne polazim za rukom. Mnogi se u tom slučaju odlučuju za odmor i to na mjesta na kojima će ih se doslovno prisiliti na tzv. digitalni detox, iz čega su danas proizašli i posve drugačiji koncepti hotela, posvećni upravo tome. Riječ je o nerijetko luksuznim, manjim smještajima usred ničega u sklopu kojih je manje više sve okrenuto u smjeru meditacije, mira, uživanja u netaknutoj prirodi i nimalo klasičnoj usluzi na koju ste navikli u hotelima i resortima. Mi smo pronašli trenutno najbolje takve hotele u svijetu u kojima je naglasak na nekim posve drugačijim stvarima i iz kojih vam garantiraju da ćete se kući vratiti preporođeni, piše Journal.hr.

 

Annandale Villa, Novi Zeland

Malo drugačiji koncept hotela koji se sve više traži (фото 1)

Malo drugačiji koncept hotela koji se sve više traži (фото 2)

Skandinavski stil, suptilan kolorit, prirodni kamen, kamin, staklene stijene s pogledom na Pacifik, samo su neke od blagodati koje vam ovaj smještaj na jugu Novog Zelanda može ponuditi. Okruženi prirodom, i apsolutnim mirom, gosti ovdje mogu uživati čak i u pogledu na delfine ili pak surfati s njima. Jednom riječju – savršeno!

Treehouse Hotels, Švedska

Malo drugačiji koncept hotela koji se sve više traži (фото 3)

Malo drugačiji koncept hotela koji se sve više traži (фото 4)

Ono što ovaj smještaj čini posebnim jest je riječ o konceptu kućica na drveću kojih u ovom kompleksu ima sedam različitih na raspolaganju. Svaka od njih može se pohvaliti unikatnim stilom uređenja, a pogled iz svake od njih je, malo je reći, impresivan. S obzirom na to da je riječ o sjeveru Švedske, ovdje ćete naići na puno snijega što može značiti samo gomilu zimskih aktivnosti.

VIVOOD Landscape Hotel, Španjolska

Malo drugačiji koncept hotela koji se sve više traži (фото 5)

Malo drugačiji koncept hotela koji se sve više traži (фото 6)

Ovo je smještaj za koji se može opravdano reći da se nalazi usred ničega. Iako se nalazi u Španjolskoj, kod uređenja je prevladala skandinavska estetika te jednostavnost i nenametljivost. Kažu kako je ovo definitivno hotel meditacije i joge te da je u pitanju nevjerojatno iskustvo kojeg ćete se po povratku kući još dugo sjećati.

Juvet Landscape Hotel, Norveška

Malo drugačiji koncept hotela koji se sve više traži (фото 7)

Malo drugačiji koncept hotela koji se sve više traži (фото 8)

Možda vam ovaj hotel djeluje poznate? Ako da, vjerojatno iz filma “Ex Machina” koji se ovdje i snimao. Riječ je o genijalnom projektu cijenjenog arhitektonskog norveškog studija Jensen & Skodvin, a idealan je odabir za sve one koji žele pronaći sebe. Lokacija hotela je u sjeverozapadnoj Norveškoj te izrazito mirna, tiha i na potpunoj je osami.

Žene.ba