desert
Ledena simfonija okusa
Sfera di Pistacchio: Kremasti pistacio grli aromatičnu, hladnu vaniliju
Svaka komponenta pažljivo je dizajnirana da istakne različite teksture i arome — od hrskavih prženih pistacija do nota bijele čokolade, završno začinjeno malim omjerom morske soli koja naglašava punoću okusa.
Sastojci
Pistacio mousse:...
Slojevi okusa
Mascarpone, espresso i dašak marsale: Tiramisu sladoled za istinske sladokusce
Predstavljamo recept oblikovan za tople večeri, ali i za sve one trenutke kada vam treba instant pasoš u italijansku slastičarsku nirvanu.
Sastojci
Piškote natopljene espressom
400 g piškota
3 šoljice svježe kuhanog espressa
150 g b...
Pripremite ovog vikenda!
Od prvog hrskavog lista do zadnje mrvice – domaće sfogliatelle kao iz italijanske pekare
Naziv potiče od riječi sfoglia, što znači list, a svaki zalogaj otkriva desetke nježno pečenih slojeva tijesta.
Sastojci (za otprilike 10 komada)
Tijesto
250 g glatkog brašna (tip 00)
1 kašikica soli
100 ml mlake vode
30 g otopljeno...
Lagani desert
Sočno, slatko i osvježavajuće: Breskve kakve još niste probali
U trenutku kad breskve dosegnu svoj mirisni vrhunac, vrijeme je za desert koji slavi njihovu punu zrelost i baršunastu slatkoću. Blanširane breskve s kremom i želeom od istih plodova je sve što vam treba.
View this...
lagani recept
Mango kokos chia puding – tropski osvježavajući desert za ljeto
Chia sjemenke su mali prehrambeni dragulji – bogate su omega-3 masnim kiselinama, vlaknima, proteinima i mineralima. Kada se natapaju u tekućini poput kokosovog mlijeka, nabubre i dobiju glatku, pudingastu teksturu koja je izvrsna baza za v...
Okus koji osvaja
Kremasti desert za svaki dan: Matcha cheesecake s bijelom čokoladom
Kremast i s blagom gorčinom zelenog čaja, pravi je izbor za one koji žele nešto posebno, a opet jednostavno.
Sastojci
Podloga:
200 g mljevenog keksa (Digestive ili slični)
100 g rastopljenog maslaca
Krema:
500 g krem sira
200 m...
Donosimo recept
Hrskavo tijesto, kremasta vanilija - savršeni éclair
Njegovo ime znači "munja", ali ništa u ovom desertu nije naglo, osim emocije kad zagrizete. Hrskava korica i meka unutrašnjost ispunjena kremastom vanilijom, stvaraju simfoniju ukusa koja ne podnosi žurbu.
Francuska, 19. stoljeće
Prvi put...
Pripremite za vikend
Basque Burnt Cheesecake: Kada nesavršenstvo postane vrhunski užitak
Ovaj cheesecake dolazi iz San Sebastiána, baskijskog gastro raja, i već nekoliko godina nezaustavljivo osvaja slastičarske vitrine širom svijeta.
Za razliku od klasičnih cheesecakova koji se peku pažljivo da ostanu svijetli, glatki i gotov...
Video
Hajrudin Šišić donosi kremasti Magnolia puding: Lagani ljetni desert s potpisom bh. influensera
Njegov Magnolia ljetni puding savršena je interpretacija laganog, osvježavajućeg i kremastog desertnog užitka koji će osvojiti sve sladokusce.
Tajna leži u spoju jednostavnih sastojaka i neodoljivih tekstura
Ovaj puding je igra tekstura i...
Pripremite s nama
Gelato al Limone mami na još jednu porciju
Danas pripremamo Gelato al Limone - desert koji pri svakom zalogaju donosi miris juga Italije, šapat mora i osvježavajući zagrljaj mediteranskog sunca.
Za razliku od industrijskih sladoleda, gelato se priprema s manje masnoće i zraka, što...
Okusi djetinjstva
Bijela čokolada i vanilija u najkremastijem cheesecakeu
To je mjesto okusa, gdje se baršunasta bijela čokolada susreće s intenzivnim notama prave vanilije. Svaki zalogaj topi se u ustima kao kapljica slatke elegancije. Nije pretenciozan, ali jest profinjen – desert koji jednako dobro pristaje na...
Slatki hit ljeta:
Impresivna torta od palačinaka za savršena druženja na otvorenom
Torta od palačinki svakoga će oduševiti i izgledom i okusom. U ovoj varijanti dolazi s finom kremom od vanilije i bobičastim voćem, pa je idealna za druženja na otvorenom i tople dane.
Posla ima tek malo više nego kad pečete obične palači...
Pripremite još danas!
Lava cake s notom narandže: Slatki bijeg u mirisne slojeve čokolade
Riječ je o toplom čokoladnom kolaču s tekućom sredinom koja iz njega poteče kao lava – ako se ispeče tačno onako kako treba. Međutim, ovaj recept ide korak dalje: dodajemo mu dašak narandžine svježine, što čitav desert podiže na slojeviti n...
Imamo recept!
Zlatna kora, srce od sirupa: Basbousa - sočni kolač od griza s bademima
Basbousa – griz torta natopljena cvjetnim sirupom. Basbousa je koncentrat sjevernoafričkog užitka: sočna struktura griza, bogato natopljena sirupom od ružine vodice i limuna, s notom kokosa i badema.
Sastojci (za pleh 20x30 cm)
Za tijesto...
Italijanski desert
Kad se vanilija istopi u espressu – rađa se affogato
Tako nastaje affogato: desertna elegancija u svom najjednostavnijem obliku. Kugla sladoleda od vanilije, mirisna i kremasta, pod naletom svježe pripremljenog espressa počinje da se topi, stvarajući čaroliju između toplog i hladnog, gorkog i...
Pripremite s nama
Hrskava karamela, glatka krema i ledena jagoda - Crème brûlée na francuski način
Ovaj klasik, uz dodatak domaćeg sladoleda od jagode, svježeg voća i blage kiselosti borovnice, dobiva potpuno novo gurmansko ruho. Hrskava karamela, svilena krema i hladno voćno osvježenje čine ga idealnim desertom za sve sezone.
Sastojci...
savršen za druženje uz kafu
Mirisna limun fantazija koja se topi u ustima
Idealna poslastica kada ti dolaze prijatelji ili jednostavno želiš nešto slatko bez previše muke.
Sastojci
2 L jaja + 30 ml tekućeg bjelanjka ili 1 obični (sve sobne temp.)
10 g meda
120 ml mlijeka
zaslađivač bez kcal po želji u zamj...
Osvježite se
Ako sreća ima okus, onda je to domaći sladoled od jagoda
Ovaj recept slavi prirodnu slatkoću svježeg voća i kremastu teksturu, savršenu za uživanje u proljetnim i ljetnim danima.
Sastojci
300 g svježih, zrelih jagoda
200 ml hladnog vrhnja za šlag
150 ml punomasnog mlijeka
100 g finog šećer...
Osvježavajući spoj
Voćna fantazija koja miriše na ljeto: Savršen kolač za svaki dan
Mjere su jednostavne – koristi se čaša od jogurta (200 ml) kao mjerica, što olakšava pripremu bez vaganja.
Sastojci:
2 čaše (od 200 ml) glatkog brašna
1 čaša šećera
1 čaša čvrstog jogurta
1/2 čaše ulja
3 jaja
1 prašak za pecivo
50...
Donosimo recept!
Crêpes s jabukama, karamelom i cimetom: Savršena proljetna poslatica
Ovaj recept donosi savršen spoj sočnih jabuka, začinjenog cimeta i bogate karamele u nježnom francuskom crêpesu, koji je idealan za proljetne dane. Brzo i lako pripremljen, ovaj desert možete poslužiti kao topli užitak nakon obroka ili kao...