kUPAĆI KOSTIMI U FOKUSU

Animal print: Trend koji je osvojio ljeto

Autor: Žene.ba
Animal print: Trend koji je osvojio ljeto
Foto: Instagram

Kako se sezona odmiče, jedan modni trend jasno dominira - animal print. Ovaj dezen nije samo prolazna moda već je postao klasika koja se ističe na haljinama, suknjama, bluzama, pantalonama, pa čak i kupaćim kostimima. Leopard, zmijasti, tigrov ili zebrov uzorak su u centru pažnje, donoseći atraktivnost, provokaciju, ali i dozu elegancije i sofisticiranosti.

Animal print nije samo dezen već je postao simbol modnog izraza koji je evoluirao od luksuznog do današnjeg statusa neosporne želje u svijetu mode. Ono što je posebno atraktivno kod leopard printa jeste njegova svestranost na različitim krojevima kupaćih kostima. Na jednodijelnim kostimima dolazi do izražaja zbog veće površine, dok na bikini kostimima odiše provokacijom i samopouzdanjem. Duboki donji dijelovi kupaćih kostima s ovim uzorkom pružaju retro eleganciju koja privlači pažnju.

View this post on Instagram

A post shared by MELISSA A. R (@mimiarr)

Osim što se može nositi na različitim krojevima, animal print može biti prisutan i u različitim detaljima od glave do pete. Pareo, kimono, papuče, pa čak i detalji za kosu u ovom printu dodaju sofisticiranost vašem ljetnom izgledu. Grafički snažan, ali u prirodnim bojama, animal print lako se kombinuje s ostalim ljetnim aksesoarima poput sunčanih naočala, pletenih šešira ili papuča.

View this post on Instagram

A post shared by maddie (@maddie_bruce)

Kombinovanjem neutralnim bojama poput crvene ili tirkizne, možete naglasiti uzorak i istovremeno izraziti svoju individualnost. Animal print je izbor hrabrih i samopouzdanih žena koje žele istaknuti svoj modni stav i izgledati besprijekorno tokom ljetnih dana.