Sofra
Coronation Chicken
Kraljevski recept koji je oduševio dvor: Isprobajte piletinu kraljice Elizabete!
Ponekad i najjednostavnija jela mogu imati kraljevski pečat. Takva je i "piletina kraljice Elizabete". Osvježavajuća hladna salata čiji su suptilni okusi začina i kremasti umak osvojili goste na britanskom dvoru davne 1953. godine.
pileći ćevapi i burgeri
Zlatna era roštilja stiže uz novu liniju proizvoda Mesne industrije MADI
Mesna industrija MADI s ponosom predstavlja svoju najnoviju generaciju roštilj proizvoda – Zlatne pileće ćevapčiće i Zlatne pileće burgere, koje su kreirali stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom i strašću prema savršenom ukusu.
brzo, zdravo i ukusno
Med i senf čine čuda – probajte ovaj recept za pečeni losos!
Losos je jedna od najpopularnijih i najzdravijih vrsta ribe koju možete uvrstiti u svoju ishranu. Bogat je omega-3 masnim kiselinama, proteinima, vitaminima i mineralima, što ga čini izvrsnim izborom za sve koji žele hranjiv i ukusan obrok.
jednostavan recept
Pamuk kiflice: Meke kao duša i idealne za svaku priliku
Ako ste u potrazi za kiflicama koje ostaju mekane i danima, ne suše se i ne mrve, već se tope u ustima, ovaj recept vrijedi sačuvati.
Odličan izbor za toplije dane
Bulgur – zdrav obrok koji se brzo sprema
Tražite lagan, ukusan i zdrav obrok koji se priprema za manje od pola sata? Bulgur je savršen izbor, hranljiv, svestran i idealan za tople dane.
Najvažniji dio
Najbolje tijesto za pizzu, kako ga prave Italijani
Malo ko može da odoli italijanskom specijalitetu koji je osvojio cijeli svijet – pizzi. Iako je veoma važno koje sastojke i u kojoj količini stavljate na pizzu, jedna stvar je ipak važnija – tijesto.
Jednostavni i mirisni vafli
Započnite jutro s mekanim vaflima – jednostavan recept za savršen doručak!
Miris toplih vafli koji se širi kuhinjom jedna je od onih malih stvari koje dan mogu učiniti boljim. Bilo da je vikend ili običan radni dan, uz ovaj jednostavan recept, doručak će dobiti posebnu notu domaće topline.
Jednostavna priprema
Bruschette: Pečeno povrće, ricotta i tajna koja hljeb pretvara u zalogaj iz snova
Bruschette nisu tek kriška hljeba s nekoliko sastojaka. Ona su simbol mediteranskog pristupa kuhanju, slavljenje sezonskih namirnica, osjećaja za ritam i ljepotu u jednostavnosti.
Pripremite s nama
Desert koji voli svako voće – gotov za manje od 30 minuta!
Ako tražite recept za kolač koji je gotov za manje od sat vremena, a izgleda i miriše kao da ste ga pripremali satima, ovaj sočni kolač s višnjama bit će vaš novi favorit.
Ukusi istoka
Mirisi Indije na vašem stolu: Isprobajte naan hljeb
Indija je kroz historiju bila raskrsnica kultura, a njena kuhinja odražava bogatstvo raznih uticaja arapskih i kineskih trgovaca, te perzijskih, mongolskih, turskih, britanskih i portugalskih osvajača.
Slojeviti užitak
Jabuka punjena suhim voćem i hrskavim orasima
Neke od najlepših uspomena nose mirise iz detinjstva – pečena jabuka, puna topline, meda i orašastih nota, vraća nas za porodični stol, bez suvišnih komplikacija.
Cherrylicious!
Pečene trešnje u zlatnoj kremi od badema i vanilije
Usred ljeta, dok su tržnice pune zrelih trešanja, naš omiljeni sezonski ritual zove iz rerne – Clafoutis.
samo za prave gurmane
Da li ste probali pohovanu pastrmku s orasima?
Ako volite ribu, a želite nešto novo i drugačije, ovaj recept je pravi izbor.
Desert ljeta
Najkremastiji domaći sladoled od breskvi koji ćete ikad probati
Kad ljeto pokaže svoje pravo lice – mirisno, zrelo i zlatno, breskve su prve koje nas pozovu u kuhinju.
Pripremite s nama!
Kombinacija koja ljeti nikad ne razočara: Neodoljiva galette s povrćem i sirom
Ljeti se kuhinja oslanja na ono najbolje što priroda daje – zreli paradajz, mesnate paprike, svježe začinsko bilje i mirisne sireve.
ledena poslastica
Zagrizite i zaljubite se: Ledena bomba sa sirom i voćem!
Osvježavajući desert koji se ne peče, savršen za ljetne dane ili posebne prilike.
ledene kocke
Ukusna ljetna poslastica, spremna za 30 minuta!
Ako tražite desert koji je lagan, kremast i punog okusa, ledene kocke su odličan izbor.
Savršenstvo iz rerne
Lagani desert za tople ljetne večeri: Babka s karamelom od hurmi
Iako babku često vežemo uz zimu i začine, ova ljetna interpretacija daje joj novu svježinu i to bez težine, ali s bogatstvom teksture i ukusa.
S puno okusa
Kremasti limun cheesecake koji se ne peče – i ne zaboravite bademe!
Za dane kad je pretoplo za rernu, a sve što vam treba je desert koji hladi, osvježava i topi se u ustima, ovaj cheesecake s limunom bez pečenja je nepogrešiv izbor.
Kuhamo odmah!
Italijansko, kremasto, Tucci odobrava: Spaghetti alla Nerano
Kad Stanley Tucci govori o hrani, Italija miriše i kroz ekran.