Bijela košulja-haljina stvorena za tople dane

85 degrees #ootd

A post shared by Jacey Duprie {Damsel in Dior} (@jaceyduprie) on

Spoj jednostavnih linija klasične muške košulje i haljine kao najženstvenijeg komada iz ženskog ormara ideja je s kojom su se još u prvim proljetnim kolekcijama poigrale modne kuće i high street brendovi. Zanimljiva rekonstrukcija muške košulje i novi pogled na klasičnu percepciju haljine savršeno su se nadopunili u ovom jednostavnom, ali efektnom i svestranom komadu koji je još prošle godine osvojio srca poznatih it djevojaka. Nakon proljetnih modela koji su pažnju plijenili raskošnim bojama i romantičnim uzorcima, prve ljetne kolekcije kao najpoželjeniji i najsvestraniji model sezone istaknule su njezino najjednostavnije izdanje, ono u bijeloj boji.

BIJELA KOŠULJA-HALJINA: SAVRŠENI LJETNI KOMAD

Bijela košulja-haljina nosi neodoljivi spoj  elegancije i udobnosti, baš sve što možemo poželjeti u savršenom ljetnom komadu. Istovremeno klasična i moderna, jednostavna i efektna, košulja-haljinu u bijeloj boji krasi svestrani karakter koji će svoje mjesto pronaći u bezbroj različitih ljetnih kombinacija. Od najpopularnijeg izdanja kojeg, osim udobnog pamuka i bijele boje, krase klasičan kroj i jednostavne linije do trendi modela u kojima su modne kuće i brendovi u potpunosti dekonstruirali onaj poznati izgled ovog ljetnog klasika, košulja-haljina uvijek je izbor koji će bez puno pomoći dodataka i drugih proljetnih favorita izgledati divno.

The perfect shirt dress @everlane ?

A post shared by Brittany Bathgate (@brittanybathgate) on

Od predimenzionirane muške košulje preko elegantnih midi modela do trendi izdanja asimetričnih linija, bez okovratnika, s istaknutim gumbima u kontrastnoj boji, u nastavku donosimo dvadesetak savršenih bijelih košulja-haljina za dugo, toplo ljeto ispred nas.

Journal.hr