Novi način prehrane: Na meniju su vino i čokolada, a kilogrami se tope

Nekoliko opuštenih ljetnih večeri i pokoja slastica više lako mogu rezultirati viškom kilograma. Ne brinite, stiglo je novo rješenje! Nutricionisti privatne teretane u Velikoj Britaniji pronašli su inovativan način za brz gubitak kilograma koji osigurava dugoročne rezultate.

Sirtfood dijeta naziv je ovog novog načina života, prenosi medicinski portal Healthline. Ovaj način prehrane baziran je na istraživanju o sirtuinima, skupini od 7 proteina za koje je dokazano da reguliraju metabolizam i upale organizma, a pozitivno utječu i na životni vijek.

Određeni biljni spojevi mogu poveći količinu ovih proteina u tijelu, a jednim imenom su nazvani ‘sirtfoods’. Kreatori dijete su napisali popis od čak 20 namirnica koje imaju takvo djelovanje na tijelo:

Kelj

Crno vino

Jagode

Luk

Soja

Peršin

Ekstra djevičansko maslinovo ulje

Tamna čokolada (postotak kakaa mora bti viši od 85 posto)

Zeleni matcha čaj

Heljda

Kurkuma

Orasi

Rikula

Chili

Datulje

Cikorija

Borovnice

Kapari

Kafa

Konzumiranjem ovih namirnica podižete razinu sirtuina koji svojim blagotvornim djelovanjem pospješuju gubitak kilograma uzrokovan kalorijskim deficitom. Ukratko, ove namirnice mogu ubrzati mršavljenje, ali pomažu samo ukoliko se unosi manje energije nego što je potrebno čime dolazi do sagorijevanja masnih naslaga.

Vecernji.ba