Sofra
Slojevi topline i užitka
Mesni tortellini u kremastom sosu: Raskoš okusa iz srca italijanske kuhinje
Jedno jelo, mnogo karaktera. Tortellini su esencija italijanske kuhinje – mali, ručno oblikovani džepovi tijesta, najčešće punjeni mješavinom sira, mesa ili špinata.
prava poslastica
Recept za brzu pitu s jogurtom, kokosom i limunom
Ako volite kokos, ovaj jednostavan i ukusan recept bit će prava poslastica za vas!
jednostavan recept
Čorbica od zelja i krompira: Proljetna delicija za lagani ručak
Čorbica od zelja i krompira je prava proljećna delicija, idealna za ukusan i lagan ručak.
Voćna svježina
Panna cotta s jagodama, vanilijom i mentom: Klasik s mirisom ljeta
Panna cotta, omiljeni italijanski desert poznat po svojoj glatkoj, punoj teksturi i nenametljivoj eleganciji, u ovoj varijanti dobiva lagani, aromatični zaokret kroz svježe jagode, vaniliju i mentu.
video
Hljeb koji ne treba mijesiti: Recept glumice osvojio Instagram!
Pet minuta, šest sastojaka i nula mijesenja, toliko je trebalo da glumica Marija Bogdanović postane viralna gastro inspiracija Instagrama.
jednostavan recept
Pečeni rolat od krompira: Ukus koji će oduševiti vaše nepce
Rolat od krompira je jednostavno i izuzetno ukusno jelo koje možete prilagoditi svom ukusu. Ovaj recept je osnovni, ali pruža mnogo mogućnosti za kreativnost u filovanju.
Ne traži puno vremena
Arancini al Ragù: Precizno, prženo, sočno — Sicilija u jednom zalogaju
Zamislite zalazak sunca nad Palermom, a u ruci vam zlatna kuglica — arancino. Hrskava izvana, kremasta iznutra, ova sicilijanska delicija spoj je rustikalne tradicije i kulinarske elegancije.
Pripremite s nama!
Hrskavi bademi i tamna čokolada: Kuglof koji vas vraća po još!
Kombinacija crne čokolade i badema daje ovom čokoladnom kuglofu dubok, bogat okus koji će oduševiti ljubitelje finih slastica.
ukusno i zdravo
Proljetna pita sa mladim kupusom
Proljeće je pravo vrijeme za uživanje u svježim, zdravim i hranjivim namirnicama, a mladi kupus je jedan od najboljih izbora. Ovaj recept za proljećnu pitu sa mladim kupusom nije samo ukusan, već je i pun vitamina i minerala koji podržavaju zdravlje.
Imamo recept
Recept italijanskog chefa: Savršenstvo u tijestu - calzone s umakom od bundeve
Calzone s sirom i umakom od bundeve – prema receptu Giovannija Sordi, poznatog italijanskog kuhara i stručnjaka za tradicionalnu italijansku kuhinju.
recept
Piletina na azijski način: Savršena kombinacija slatke i kisele arome
Ako nemate inspiraciju za pripremu pilećeg filea, mi vam donosimo ideju kako da ga učinite zanimljivim. Hrskavu piletinu prelijte slatkim umakom s aromom citrusa i poslužite uz rižu, rezance ili prilog po želji.
donosimo recept
Zlatne niti tijesta, voće u glavnoj ulozi: Američka pita s jabukama
U vremenu kad comfort food susreće estetiku, ova pita s mrežastom korom postaje ikona svakog stola.
pripremite s nama!
Muffini s čokoladom i bademima – Sastojak koji Jamie Oliver koristi za sočnost
Zlatna hrskavost, mekoća i bogata čokoladna unutrašnjost – muffini koji osvajaju svakim zalogajem!
vraća nas u djetinjstvo
Kolač 'Jaje na oko': Retro poslastica koja budi uspomene
Ako tražite desert koji spaja jednostavnost, nostalgičan okus i efektan izgled – kolač Jaje na oko je pravi izbor. Ova starinska slastica s mekanim biskvitom, kremom od vanilije i sočnim marelicama vraća nas u djetinjstvo.
brza priprema
Domaći mochi sladoled: Kremasta pistacija u japanskoj rižinoj kori
Mochi sladoled – slastica koja je osvojila srca ljubitelja slatkiša širom svijeta, sada je stigla i do naših prostora.
francuska kuhinja
Recept Nathana Anthonyja: Napravite savršeno lisnato tijesto za kroasane
Poznati irski kuhar Nathan Anthony, autor popularne kuharice Bored of Lunch, poznat po jednostavnim, ali efektnim jelima, podijelio je recept za domaće francuske kroasane s maslacem.
nakon večere
Uskrsni desert: Čokoladni mousse s jagodama
Ovaj lagani, kremasti čokoladni mousse savršen je desert za uskrsnu večeru, kombinirajući bogatstvo čokolade s osvježavajućim okusom jagoda.
Prema receptu svjetskog chefa
Pečeno pile kao iz restorana: Ramsay dijeli svoj najvažniji trik
Pečeno pile često je izbor za nedjeljni ručak, ali kako postići hrskavu koricu i sočno meso?
proljetni desert
Savršen spoj okusa: Rolat s pistacijama i malinama
Kad proljeće stigne, svi tražimo lagane, svježe i ukusne deserte koji će zadovoljiti našu želju za slatkim, ali bez krivnje. Ovaj rolat s pistaćima i malinama je upravo to – kremast, kiselkasto-sladak, a ujedno i savršeno lagan za proljetne dane.
ideja za ručak
Canneloni sa špinatom: Okus Italije u svakom zalogaju
Canneloni su italijanske cijevi od tjestenine koje se obično pune raznim vrstama smjesa, poput sira, mesa ili povrća, a zatim se prekrivaju umakom i peku u rerni. Ova jela potiču iz južne Italije i često se pripremaju za porodične obroke ili svečane prigode.