Sofra
Imamo recept!
Zlatna kora, srce od sirupa: Basbousa - sočni kolač od griza s bademima
U vrelini egipatskog popodneva, kad sunce peče zidove dok voda klizi niz bakrene bokale, poslužuje se desert koji ne traži pažnju, ali je uvijek dobije.
Italijanski desert
Kad se vanilija istopi u espressu – rađa se affogato
Postoje trenuci u gastronomiji kada se suprotnosti ne poništavaju, već uzdižu jedna drugu.
Recept iz prošlosti
Porodična tradicija stara 2.000 godina: Minestrone iz srca antičkog Rima
Među omiljenim jelima širom svijeta nalazi se talijanski minestrone – bogata juha od povrća, idealna kada želite malo odmoriti od teških okusa.
Pripremite s nama
Hrskava karamela, glatka krema i ledena jagoda - Crème brûlée na francuski način
Kad želimo impresionirati goste desertom koji nosi istinski francuski potpis, ali ujedno pruža iznenađenje na tanjiru, uvijek posežemo za Crème brûlée.
Slojevi okusa
Samo za gurmane: Chili con carne - teletina u vatrenom zagrljaju začina
Klasik meksičke kuhinje odiše dubokim, slojevitim okusima koji probude sva osjetila.
savršen za druženje uz kafu
Mirisna limun fantazija koja se topi u ustima
Ako tražiš savršen kolač za druženje uz kafu – sočan, lagan i gotov u trenu – ovaj brzi limun kolač s jogurtom je pun pogodak. Miris limuna unosi svježinu, a mekana tekstura se topi u ustima.
Osvježite se
Ako sreća ima okus, onda je to domaći sladoled od jagoda
Kad se prve jagode pojave na tržnicama i donesu sa sobom miris toplih dana, pravo je vrijeme da ih pretvorite u neodoljivi domaći sladoled.
recept
Teriyaki wok s piletinom: Egzotika na vašem tanjiru za 15 minuta
Za sve ljubitelje sočnih i aromatičnih jela, donosimo brz i jednostavan recept koji savršeno spaja piletinu s hrskavim povrćem u bogatom umaku teriyaki i oyster sosa.
kreativan i atraktivan
Slatki zalogaj koji izgleda previše dobro da bi bio stvaran
Jedan od najinteresantnijih recepata za koje možda niste čuli su čokoladne šišarke – atraktivan, a jednostavan kolač koji se priprema bez pečenja i izgleda kao iz luksuzne slastičarne.
Mekani zalogaji
Teletina u paprici, orasi i nar: Chiles en nogada - sve što proljeće traži u jelu
Postoji nešto bezvremensko u jelu koje uspijeva spojiti kompleksnost začina, svježinu voća i luksuz kremastog umaka, a da pritom izgleda poput umjetničkog djela.
Osvježavajući spoj
Voćna fantazija koja miriše na ljeto: Savršen kolač za svaki dan
Kada poželiš lagan, osvježavajući desert koji se topi u ustima, ovaj kolač od jogurta s jagodama je savršen izbor. Zahvaljujući jogurtu, biskvit ostaje nevjerovatno mekan i sočan, a jagode mu dodaju slatku, voćnu svježinu.
Donosimo recept!
Crêpes s jabukama, karamelom i cimetom: Savršena proljetna poslatica
Ako tražite desert koji spaja jednostavnost s bogatstvom okusa, crêpes s jabukama, karamelom i cimetom savršeno će zadovoljiti vaše gurmanske apetite.
brza priprema
Kralj turskih pita: Lahmacun - savršenstvo začina i mesa u svakom zalogaju
Lahmacun je prava poslastica za sve gurmane.
Pripremite još danas!
Proljeće je i ništa ne miriše tako obećavajuće kao domaće Mozart kuglice
Ostavite na stranu bečke suvenire i industrijske varijante: ove kuglice su mala ručno rađena čuda za nepce, prava proljetna rapsodija u tri sloja.
I da, imamo recept!
Profiterole: Male delikatese punjene neodoljivom bijelom kremom
Profiterole, mala remek-djela francuske slastičarske tradicije, u jednostavnosti kriju nevjerovatnu dubinu okusa.
Ne oprašta greške
Beef Wellington: Kraljevski klasik u lisnatom zlatnom omotu
Beef Wellington je gastronomski klasik porijeklom iz britanske kuhinje, koji spaja najkvalitetniji dio govedine – file, s aromatičnim slojem gljiva i paštete, zamotan u lisnato tijesto koje, kad je savršeno ispečeno, daje kontrast između hrskavog omotača i sočne sredine.
Vaš novi omiljeni desert
Zlatni zalogaji užitka: Mini američke pite s jagodama i vanilijom
Ove mini američke pite savršeno spajaju sočne jagode i nježnu vaniliju, sve u hrskavoj, maslacu bogatoj korici.
Zlatni recept
Turski chef otkriva recept za sočnu baklavu s pistacijama i sladoledom od vanilije
Spoj turske tradicije i savremenih kulinarskih želja, pistachio baklava s kuglom sladoleda od vanilije, prava je poslastica za ljubitelje jačih okusa.
jednostavna priprema
Empanade za samo nekoliko minuta: Sočni jastučići punjeni mesom i začinima
To nije pita. Nije ni burek. Empanada je nešto između ugriza i iskustva. Hrskavo, zlatno tijesto koje krcka pod zubima, a iznutra meso. Ne bilo kakvo.
Za samo nekoliko minuta!
Mille Feuille: Hrskavi desert s kremom i jagodama za proljetne užitke
Mille Feuille ili hiljadu listova, desert je koji na prvi pogled izgleda kao izazov, ali vjerujte, nije uopće komplikovan za napraviti.