Sofra
hrskavo pržene
Najbolji recept za pohovane tikvice na grčki način
Tanke pohovane tikvice - Kolokythakia Tiganita je klasično grčko jelo koje podrazumijeva hrskavo pržene tikvice.
kuhar sa 12 Michelin zvjezdica
Gordon Ramsay: Ovo nikad ne naručujte u restoranu
Kuhar Gordon Ramsay, vlasnik čak 12 Michelin zvjezdica i niza restorana širom svijeta, podijelio je neočekivan savjet koji bi mogao da promijeniti šta naručujete u restoranima. Njegov savjet? Izbjegavajte čorbu dana.
recept
Prijedlog za današnji ručak: Aromatična čorba od oslića sa povrćem
Čorba od oslića sa povrćem je vrlo lagana i ukusna, savršena za ručak u toku radne sedmice.
recept
Spoj dva popularna deserta: Bromisu - nova slatka fantazija
Ako volite brownie i tiramisu, onda je bromisu - nova slatka fantaziju koja spaja oba deserta, prava poslastica za vas.
autohtono jelo
Isprobajte kremastu i sočnu palentu po originalnom italijanskom receptu
Palenta je autohtono jelo sjeverne Italije, a u prošlosti se uglavnom koristila za ishranu siromašnijih ljudi.
recept
Napravite savršenu paštetu od tunjevine
Odlična ideja za doručak ukoliko vam je tunjevina iz konzerve pomalo suha i dosadna.
godišnji susret
Sedmica italijanske kuhinje u svijetu, bogat program i u BiH
Godišnji susret sa Sedmicom italijanske kuhinje u svijetu (SCIM), koju organizira Ambasada Italije u Sarajevu u saradnji sa Agencijom ICE, opet se vraća u Bosnu i Hercegovinu.
osjećat ćete se bolje
Glavna stvar koju trebate uraditi nakon prejedanja
Svakome od nas barem se jednom dogodilo da tokom druženja s porodicom, prijateljima ili kolegama pojedemo više hrane nego bismo trebali.
Ukusni recepti
Ovo je ubjedljivo najbolji recept za pilav
Pilav je savršen za ručak, a uz dodatak omiljenih začina dobićete najbolji ukus.
brzo se prave
Idealan recept za savršene i hrskave pileće medaljone
Pileći medaljoni ili kako ih svi popularno nazivamo chicken nuggetsi savršen je način da obradujete ukućane za ručak.
kolač svih generacija
Brzo i jednostavno: Zdravija verzija čupavaca
Čupavci su jedan od najomiljenijih kolača svih generacija.
Poseban šmek
Ukusan kolač od maka: Desert za svaku priliku
Kolač od maka je jednostavan, a izuzetno ukusan desert koji svojim bogatstvom okusa i sočnošću oduševljava sve ljubitelje peciva.
savršeno mekano
Nije vam potrebna marinada: Ovaj sastojak još bolje omekšava meso
Marinada daje savršen ukus, ali ukoliko niste znali, postoji još jedan sastojak koji će dodatno omekšati meso i dati mu fantastičan ukus.
recept
Chili con carne s bundevom
Ako tražite savršenu kombinaciju jesenjih ukusa i začinjenog domaćeg jela, onda je ovaj čili s bundevom pravi izbor!
Savjeti kuharice
Najčešće pogreške prilikom kuhanja pirea od krompira
Pire od kormpira obavezan je prilog uz sarmu i mnoga druga jela na kašiku, a odlično ide i uz neka druga mesna jela, poput popularnih faširanaca, mesnu štrucu ili pak ćufte u umaku.
recept
Lažna lijena pita
Isprobajte ovaj zanimljivi recept, a kao i većina recepata koje vam donosimo, lako i jednostavno se sprema. Pogodan je za sve domaćice koje žive užurbane živote ili jednostavno za situacije kada vam se gosti najave "u zadnji čas", a želite da ih iznenadite svojim kulinarskim umijećem.
recept
Miso dresing za Cezar salatu: Jednostavna priprema
Ako mislite da ne možete unaprijediti klasik poput Cezar salate, ovaj miso dresing će vas brzo uvjeriti u suprotno. Sa bogatim, dubokim umami ukusima, ovaj preliv je prava poslastica za vaše nepce.
recept
Tri najbolja načina za spremanje kompota
Jesen je doba godine kad su topli kompoti idealan desert ili užina, pa čak i lagana večera uz koji ćete se ugrijati i organizmu pružiti hranljive materije i antioksidanse koji će ojačati imunitet.
DALEKO SOČNIJI I BEZ MIRISA
Profesionalni kuhari ovako dinstaju luk
Dinstanje luka je nešto na šta često ne obraćamo pažnju.
spreman za 10 minuta
Recept za domaći umak od vanilije
Jedan od najfinijih dodataka desertima je umak od vanilije, kremast i bogatog okusa, savršen uz voće, palačinke, kolače ili čak kao preljev za sladoled.