Sofra
Prerađeno najskuplje
Zdrava prehrana dostupna svima, samo treba donijeti odluku
Uravnotežena prehrana dostupna je danas svima bez ikakvih opravdanja jer je najskuplja prerađena hrana koja ima već dodanu vrijednost u trgovini - istaknula je autorica knjige "Edukativna kuharica" Marina Zorić u razgovoru za Fenu.
Neodoljivi
Ako volite parmezan, isprobajte slane kolačiće od svega 3 sastojka
Hrskavi, mirisni i izuzetno lagani za napraviti.
Teško mu je odoljeti
Cheesecake sa jabukama odličan za zaslađivanje zimskih dana
Popularna poslastica cheesecake može se napraviti na više načina, a za koju god verziju da se opredijelite, njegov ključni sastojak je onaj po kojem je i dobio naziv - krem sir.
Hit godinama
Lažno tijesto: Pizza sa podlogom od karfiola idealna za one koji izbjegavaju ugljikohidrate
Ako prečesto jedete pizzu, a voljeli biste izbaciti preveliku količinu ugljikohidrata, postoji odlično rješenje za vas.
Idemo na pripremu
Rafaelo torta - Užitak gotov za 15 minuta
Ukoliko želite prefin slatkiš koji je brzo gotov i to još bez pečenja, ova rafaelo torta je savršen izvor za vas.
Recept
Čokoladne šišarke: I ukras i jelo
Kolač koji se ne peče - treba vam samo malo volje da dobijete ukras na stolu uz odličan ukus
Recepti
Brzo i fino: Čorba od graška i piletine
Danas vam donosimo zanimljivu pripremu čorbe zbog koje ćete htjeti ponovo da je kuhate.
U kuhinji
Greške koje često pravimo tokom pripreme jela
Greške tokom kuhanja svakom se dešavaju, a vrlo jednostavna pravlia mogu pomoći da vaš trud oko kuhanja da odlične rezultate.
U kuhinji
Imate li dilemu: Treba li prati rižu prije kuhanja
Sigurno ste se i vi barem jednom do sada zapitali da li je rižu potrebno oprati prije pripreme ili ipak ne. Pogotovo ako uzmemo u obzir da su čak i naše mame i bake uvijek pažljivo prebirale rižu prije kuhanja, ali i prale zrna.
Zdrava hrana
Sedam namirnica za doručak koje će nas držati sitima do ručka
Iako je doručak najvažniji obrok u danu, mnogi ljudi čine veliku pogrešku i često ga preskaču.
Recepti
Pet grešaka zbog kojih punjene paprike nikad nisu dovoljno ukusne
Svaka kuća ima svoj recept za punjene paprike. Neki kuhari u mesnu smjesu dodaju sirovu rižu, dok je drugi tostiraju na masti, ali svi se slažu da nadjev mora biti sočan.
Potrebe organizma
Preporuke nutricioniste tokom toplih dana: Ljeti tijelo traži laganiju hranu
Svako godišnje doba sa sobom nosi svoje posebnosti i iziskuje određeni režim prehrane zbog specifičnih potreba organizma uslijed vanjskih faktora, ističu iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ).
U kuhinji
Kako da pripremite bijelo meso, a da ne bude suho
Pileće bijelo meso spada u najzdravije ako se kuha, a interesantno je da 80% kalorija iz bijelog mesa dolazi iz proteina, a samo 20% iz masti, što je mnogo zdravije u odnosu na bilo koje drugo meso.
Zdrava ishrana
Uvedite u prehranu ključne namirnice
Ljekari kažu da o zdravom mozgu u starosti treba brinuti od najranije mladosti, ali i da nikad nije kasno da u njega počnemo ulagati više.
Zdrava ishrana
Palenta – jeftina, a ukusna i hranljiva
Palenta može biti ukusno jelo samo za sebe, ali i zanimljiv dodatak drugim jelima, a najčešće onima od mesa ili povrća.
U kuhinji
6 načina da spremite savršenu kajganu
Jaja su namirnica koja se veoma često sprema u balkanskim domaćinstvima.
Recepti
Rolnice od povrća i tunjevine
Naš recept dana su proljetne rolnice. Neobično jelo koje oduševljava svojim ukusom.
U kuhinji
Savjeti nutricioniste za pravilnu prehranu postača tokom ramazana
Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, uoči početka ramazana, najvažnijeg mjeseca za sve vjernike islamske vjere, savjetuje sve postače kako da što lakše i kvalitetnije isposte ovaj mjesec i da osim duhovne, vjerske komponente, postignu i fizičku i mentalnu obnovu.
U kuhinji
Tri namirnice koje najzdraviji ljudi jedu za doručak
Ljudi koji pokušavaju izgubiti kilograme ili održati zdravu težinu jedu obroke s ograničenom količinom namirnica.
U kuhinji
"Palačinke" pune proteina: Jeftin ručak koji možete završiti za 5 minuta
Ne znate što biste kuhali ili si ponijeli kao užinu za posao? Poslužite se malim trikom i ukusno jelo završite za svega pet minuta.