recept

Slani klasik

Kad prhko tijesto i dimljena nota zavladaju kuhinjom: Quiche Lorraine koji svi vole

Okusi djetinjstva

Bijela čokolada i vanilija u najkremastijem cheesecakeu

I da, imamo recept

Kad se susretnu bosiljak i pinjoli, nastaje pesto za pamćenje

italijanska tradicija

Korak po korak do mirisne Colombe di Pasqua

lagano i zdravo

Neka porodična večera započne svježinom: Neodoljivo kremasta supa od špinata

Pripremite još danas!

Lava cake s notom narandže: Slatki bijeg u mirisne slojeve čokolade

Pripremite za ručak

Biryani – začinjena basmati riža s mekanom piletinom i orašastim plodovima

italijanski stil

Recept zbog kojeg će i djeca zavoljeti ribu: Špagete sa kuglicama od skuše

Pripremite s nama!

Svaki zalogaj je priča: Temaki - sklad sočnog lososa, riže i hrskavih slojeva

Imamo recept!

Zlatna kora, srce od sirupa: Basbousa - sočni kolač od griza s bademima

Italijanski desert

Kad se vanilija istopi u espressu – rađa se affogato

Recept iz prošlosti

Porodična tradicija stara 2.000 godina: Minestrone iz srca antičkog Rima

Pripremite s nama

Hrskava karamela, glatka krema i ledena jagoda - Crème brûlée na francuski način

Slojevi okusa

Samo za gurmane: Chili con carne - teletina u vatrenom zagrljaju začina

Osvježite se

Ako sreća ima okus, onda je to domaći sladoled od jagoda

recept

Teriyaki wok s piletinom: Egzotika na vašem tanjiru za 15 minuta

kreativan i atraktivan

Slatki zalogaj koji izgleda previše dobro da bi bio stvaran

Mekani zalogaji

Teletina u paprici, orasi i nar: Chiles en nogada - sve što proljeće traži u jelu

brza priprema

Kralj turskih pita: Lahmacun - savršenstvo začina i mesa u svakom zalogaju

Pripremite još danas!

Proljeće je i ništa ne miriše tako obećavajuće kao domaće Mozart kuglice